We do it together!

Tuinmieren

.

Doordat tuinmieren sociale beesten zijn, zullen er altijd meer zijn als u er één ziet lopen. Eén nest kan wel uit 20.000 mieren bestaan. In een tuinmierenkolonie hebben alle mieren een taak. De koninginnen en de mannetjes ondernemen in de zomer allemaal tegelijk de zogenoemde “bruidsvlucht”, waarin de mannetjes de koninginnen bevruchten en waarna de mannetjes sterven. Vervolgens zoeken de bevruchte koninginnen nieuwe nesten om in te richten en wachten ze daar tot de gelegde eitjes uitgekomen zijn. Uit deze eitjes komen de werksters, zij zijn degenen die het voedsel verzamelen voor het nest. Ze creëren hierbij vaste routes, die ze altijd zullen volgen.

De mieren voelen zich vooral aangetrokken tot zoete voedingswaren, maar ook proteïnerijk voedsel is geliefd. Wanneer er dus ergens niet-afgesloten etensresten te vinden zijn, zullen de mieren in veelvoud komen om het mee te nemen naar hun nest. Ook vuile vaat en open of overvolle afvalbakken trekken mieren aan.

Schade

Het is niet raar als u buiten een aantal mieren ziet lopen. Misschien komt u zelfs één verdwaalde mier tegen in uw huis. Wanneer ze echter in overvloed in een woning of gebouw lopen, kan het vanuit hygiënisch oogpunt verstandig zijn om de mieren te bestrijden. In natuurlijke omgevingen, zoals bossen, parken en duinen, is bestrijden niet gewenst. Indien mieren zich in groten getale op (en onder) uw terras ophouden, kan dit tot verzakking van uw tuintegels leiden.

  • Gevaar voor de hygiëne
  • Verplaatsing en aantasting van voedsel
  • Verzakking van tegels en terrassen

Bestrijding

Binnenshuis worden mieren bestreden met lokdozen of met een gel. Buitenshuis worden mieren bestreden met een granulaat dat door de werksters wordt meegenomen naar het nest. Dit wordt meestal bij de nestingang of in het nest zelf gedaan.

Bestrijden tijdens of in de periode van de bruidsvlucht is niet goed mogelijk, omdat de dieren niet meer terug het nest ingaan als ze eenmaal zijn uitgevlogen. Ook vliegen ze allemaal verschillende kanten op.

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2024 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top