We do it together!

Muggen

.

Als u aan muggen denkt, zal u waarschijnlijk het eerste denken aan het stekende beestje die jeuk veroorzaakt. Er zijn echter veel meer muggensoorten dan u waarschijnlijk zou herkennen. Het bekende beeld van de steekmug die op onze huid een rode bult achterlaat is maar één van de vele gedaantes die muggensoorten aan kunnen nemen. Sommige muggen lijken bijvoorbeeld meer op een vlinder of vlieg dan op hun stekende soortgenoot. Alle muggensoorten hebben een zuigsnuit, maar de meeste kunnen daar niet mee bijten. De meeste muggen leven dan ook van plantensappen, zoals nectar. Ze zijn over het algemeen ook vrij onopvallend.

Hoewel de meeste muggen dus niet direct schade aanbrengen bij mensen, kunnen ze wel voor overlast zorgen door het aantasten van het gazon of door in grote aantallen rond te zwermen in gebouwen waar bijvoorbeeld de riolering kapot is.

Schade en overlast

Verschillende soorten muggen kunnen verschillende soorten schade opleveren. De meest bekende vormen van schade zijn de geïrriteerde, jeukende huid die steekmuggen bij mensen achterlaten en ziektes die overgebracht kunnen worden.

  • Larven van langpootmuggen kunnen het gazon aantasten
  • Zwermen rouwmuggen kunnen het verkeer hinderen
  • Het zoemende geluid van muggen kan als zeer storend worden ervaren

Bestrijding

Wanneer de overlast buiten plaatsvindt, kunnen wij de muggen wegvangen door middel van buitenlampen en andere gespecialiseerde materialen. Wanneer de muggen echter binnen in uw huis of kantoor zitten, heeft dit bijna altijd te maken met stilstaand water. Wij zullen ten eerste de bron van het probleem opsporen en daarna een gepaste oplossing zoeken. De bestaande populatie kan bestreden worden en ter voorkoming van nieuwe ontwikkeling kunnen wij ook maatregelen treffen.

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Let op: per 1 september zijn wij verhuisd naar bovenstaand adres!

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2023 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top