We do it together!

Motmuggen

.

Motmuggen zijn kleine vliegende insecten met veel haar op hun hartvormige vleugels. Ze kunnen zo’n 1 tot 5 mm groot worden en zijn lichtgrijs van kleur. De larven van motmuggen ontwikkelen zich in organisch materiaal. Ze leven vooral in de door mens aangelegde infrastructuur zoals riolen, toiletten en badkamers.

De aanwezigheid van motmuggen is altijd een teken voor problemen met een riool. Dit kan betekenen dat er een droogstaande leiding is, maar er kan ook een rioolbreuk zijn. Bij een rioolbreuk loopt er drab uit de leiding waar de motmuggen ook graag in leven. Als deze drab niet word verwijderd of afgedekt, blijft dit een ontwikkelingsbron voor motmuggen.

Schade en overlast

Motmuggen leven in organisch materiaal. Alleen het idee dat de motmuggen door uw gebouw vliegen geeft al voldoende reden tot ongerustheid. Ze vormen een direct gevaar voor hygiène. Ze kunnen ziektes over brengen en vermenigvuldigen zich zeer snel. Binnen een korte tijd kunnen motmuggen een ware plaag vormen.

  • Onrust en stank
  • Kans op ziektes
  • Imagoschade
  • Bevuilen voedsel en rustplaatsen zoals wanden en plafonds

Bestrijding van motmuggen

Als u last heeft van motmuggen in uw pand, moet eerst de oorzaakt achterhaald worden. Wanneer deze is gevonden en opgelost, is er in veel gevallen ook nog een chemische bestrijding nodig om de motmuggen compleet uit te roeien. Tevens is het noodzakelijk eventuele drab te verwijderen en/of af te dekken met voldoende schoon zand, anders blijft de ontwikkeling doorgaan. Als u motmuggen in uw woning of bedrijfspand tegen komt is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2024 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top