We do it together!

Bedwantsen

.

Bedwantsen komen steeds vaker voor in Nederland. Vooral hotels hebben last van het beestje, dat zich verspreid via bagage. Als men in een besmette kamer hebben geslapen, is het mogelijk dat ze het insect via hun bagage meenemen naar hun eigen huis. De bedwants is een klein insect dat zo’n 5 tot 6 millimeter lang wordt. De vrouwtjes zijn iets langer dan de mannetjes. De kleur van het beestje is roodbruin, maar na een bloedmaaltijd wordt de kleur donkerrood. Bedwantsen kunnen bij de juiste temperatuur, dit is 18 tot 20ᵒC, zo’n 9 tot 15 maanden oud worden. Als de temperatuur te laag is, dus ongeveer 15ᵒC, staat de ontwikkeling van de dieren stil. In principe legt een vrouwtje ongeveer 100-200 eitjes in haar leven in setjes van 2 tot 12 per dag. Bij een temperatuur van 25ᵒC kunnen ze echter wel meer dan 500 eitjes leggen.

Schade door bedwantsen

Als bedwantsen bij iemand bloed hebben gezogen, kan dat bij de gastheer huidirritatie veroorzaken via het speeksel van de zuigsnuit. Er ontstaan zwellingen op plaatsen waar de bedwantsen gestoken hebben en bij een grote hoeveelheid steken kan iemand zich onwel gaan voelen. Ook ontstaan er wondjes die littekens kunnen veroorzaken als ze opengekrabd worden.

Bedwantsbestrijding

Bij bestrijding van bedwantsen wordt er ten eerste goed geïnventariseerd waarheen de beesten zich precies verspreid hebben. Om de beesten goed te bestrijden, moet de gehele kamer bestreden worden. Wanneer we namelijk alleen lokaal bestrijden, vluchten de beesten en zal de overlast blijven. Bestrijding van bedwantsen voeren wij uit door een door ons ontwikkelde stappenplan. Meubels, bedden en andere demontabele spullen, denk aan schilderijen , gordijnen achterwanden etc. worden geplaatst in onze speciaal ontwikkelde hittetent. Deze tent warmen wij op tot 56 °C. Nadat deze temperatuur bereikt is laten wij deze nog 2 uur door verwarmen zodat alle bedwantsen gedood zijn. Tijdens dit warmte proces gaan wij verder met de bestrijding van de kamer conform ons stappenplan. 

Preventie

Bedwantsen verspreiden zich door mee te liften met goederen of bagage vanuit een besmette ruimte. Dit betekent dus dat u nooit spullen uit een besmet gebied mag verplaatsen. 

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Let op: per 1 september zijn wij verhuisd naar bovenstaand adres!

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2023 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top