Kakkerlakken
.
In ons land komt de Amerikaanse, Oosterse en de Duitse kakkerlak regelmatig voor. De Duitse kakkerlak komt het vaakst voor. Met name in levensmiddelenbedrijven, bakkerijen, hotels, restaurants en ziekenhuizen zien we deze insecten regelmatig. Ze verspreiden een onaangename geur en eten alles: van afvalstoffen tot dode dieren én uitwerpselen. Hierdoor brengen kakkerlakken bacteriën en ziektekiemen over op alles wat ze aanraken.
Kakkerlakken gedijen het best bij een relatief hoge omgevingstemperatuur (25 tot 32°C) en een luchtvochtigheid van 70% of hoger. Overdag zitten ze vaak verstopt op donkere plekken, zoals onder een koelkast, achter keukenkastjes, in leidingkokers of in putjes, kieren en naden.
Overlast en schade
Alleen het idee al dat er kakkerlakken in uw huis of gebouw wonen is erg verontrustend. Daarbij vormen ze een direct gevaar voor de hygiëne. De ziektes die ze kunnen overbrengen, zijn onder andere: salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en verschillende vormen van tyfus. Als ze niet effectief bestreden worden, vermenigvuldigen ze zich in rap tempo, per paar tot wel 40.000 jongen per jaar.
- Bevuilen voedselvoorraden
- Onrust en stank
- Imagoschade
- Snelle vermenigvuldiging
- Kans op ziektes