We do it together!

Spitsmuizen

.

Door de snelle voortplanting van spitsmuizen, zal een spitsmuis nooit alleen zijn als u er maar één ziet. Met een draagtijd van ongeveer een maand, een nestgrootte van vier tot zes jongen en twee tot vier worpen per jaar vermenigvuldigen de muizen zich snel.

Vaak zijn er keutels te vinden die in klonten aan elkaar geplakt zijn en veel zand bevatten. Dit kan, met name in combinatie met de urine, vervuiling en overlast veroorzaken. Naast de stank, kan dit ook zorgen voor de overdracht van bepaalde ziektes. Tevens is het mogelijk dat er sprake is van geluidsoverlast door het piepende, fluitende of tjilpende geluid dat de dieren maken.

De muizen zijn vlug en beweeglijk en leven bij voorkeur bij een ruig gedekt terrein, zoals kreupelhout, struikgewas, bosranden of tuinen. Ze kunnen echter ook veelvoudig voorkomen bij menselijke bebouwing, bij bouwafval of bij gestort vuil. De spitsmuis is geen knaagdier, maar een liefhebber van insecten, larven, wormen, slakken, spinnen en plantaardig materiaal. Doordat het dier per dag zijn eigen gewicht aan voedsel eet, zal hij zich vooral prettig voelen op plekken met veel prooidiertjes. Een spitsmuis kan door hele kleine gaten klimmen, waardoor hij makkelijk in huis kan komen om te nestelen.

Schade

Doordat spitsmuizen geen knaagdieren zijn, hoeft u niet bang te zijn voor knaagschade (en dus brandgevaar). Ze kunnen echter wel ziektekiemen verspreiden of voor een vervelende geur zorgen.

  • Overdracht van ziektes
  • Stank
  • Bevuiling (uitwerpselen)
  • Lawaai

Bestrijding

Omdat de huisspitsmuis geen knaagdier is, mag het dier niet bestreden worden als andere muizen. Perfect Pest Control heeft echter verschillende manieren om de muizen toch te verjagen, bestrijden en te weren in geval van overlast. Eventueel komen wij eerst bij u langs om de situatie goed in kaart te brengen, waarna de bestrijding kan beginnen.

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Let op: per 1 september zijn wij verhuisd naar bovenstaand adres!

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2023 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top