We do it together!

Kelderzwam

.

De kelderzwam komt vooral voor op de begane grond. Een vochtpercentage van 50 tot 60 procent is ideaal voor de ontwikkeling van deze schimmelsoort, terwijl hout met 25 procent vochtigheid ook kan worden aangetast. Hetzelfde geldt voor de temperatuur: 21 graden is optimaal, terwijl ontwikkeling ook nog plaatsvindt bij 35 graden.

Kelderzwam is te herkennen aan donkerbruine (of zelfs zwarte) strengen van gebundelde schimmeldraden. Deze draden zijn oorspronkelijk wit, maar verkleuren steeds meer richting bruin. Ze dringen diep in het hout door, wat de bestrijding bemoeilijkt. Wanneer het hout is aangetast, verspreiden de strengen zich ook over de muren. 

Schade

Kelderzwam produceert stoffen die de celwanden van het hout afbreken. Aangetast hout krijgt een bruine kleur. We spreken dan vaak van bruinrot. Het hout vertoont krimpscheuren en doordat het hout zacht wordt, verdwijnt de draagkracht van balken en vloerdelen. Hierdoor ontstaat schade aan de constructie.

Uiteindelijk ontstaat er een gevaarlijke situatie, doordat het gebouw niet meer goed gesteund wordt. Voor mensen met astma, bronchitis of een verzwakt immuunsysteem kan de schimmel tevens een gevaar voor de gezondheid opleveren.

  • Afbreking van het hout
  • Bruine verkleuring
  • Scheuren
  • Vermindering draagkracht
  • Constructieschade
  • Gevaar voor instorting
  • Gezondheidsrisico

Kelderzwam bestrijden

Het is noodzakelijk om kelderzwam heel grondig te behandelen. Wanneer er na behandeling resten van de schimmel in het hout achterblijven, zal de zwam weer terugkeren. Daarbij is het van belang om de oorsprong vocht op te sporen en te stoppen.

Denkt u last te hebben van kelderzwam? Maak een afspraak voor een inspectie. Wij brengen het probleem in kaart en stellen een behandelmethode op.

Perfect Pest Control

  Cruquiuszoom 76,                            2142 EW Cruquius

 info@perfectpestcontrol.nl

  +31(0)23 2340014

Maandag:      09:00 – 17:00

Dinsdag:        09:00 – 17:00

Woensdag:   09:00 – 17:00

Donderdag:  09:00 – 17:00

Vrijdag:           09:00 – 17:00

Via de mail zijn wij 24/7 bereikbaar en reageren wij z.s.m.

2024 Copyright © Perfect Pest Control. All rights reserved.

to top